Ce gatim de Craciun
Prajitura Inghetata falsa
Blat
-6 oua
-12linguri zahar tos
-1lingurita rasa bicarbonat
-10linguri faina
- 2linguri cacao
-2plicuri zahar vanilat
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul treptat pana devine ca o bezea,se adauga pe rand galbenusurile,bicarbonat,faina,cacao.
Se pune intr-o tava inalta,se coace 25minute la foc potrivit.Dupa ce s-a copt blatul punem crema care se prepara astfel:
-4 galbenusuri
-2linguri faina
-200ml lapte rece
-200g unt 80%grasime
-100g zahar pudra
Se freaca galbenusurile cu faina ,se adauga laptele rece,se pun pe baie de abur amestecand pana se ingroasa.Separat se freaca untul cu zaharul spuma apoi se adauga crema treptat.
Glazura:
-4albusuri
-200gzahar
-2plicuri zahar vanilat
Se bat pe baie de abur pana se ingroasa si apoi se ia de pe foc si se bat pana se intaresc.
Peste blat se pune crema,apoi glazura,se rade ciocolata pe deasupra.http://www.haisagatim.ro/2008/12/prajitura-inghetata-falsa.html
Salata Boeuf
-1kg carne vita
-5-6 cartofi potriviti de mari
-3-4 morcovi mari
-1 cutie mazare mare a 300g
-1/2borcan castraveti de800g
mustar un borcan mic,maioneza
Se fierb toate mai putin castravetii si mazarea,se toaca fin ,se pune maioneza si mustarul,sare dupa gust.
Imi place cu maioneza mai multa asa ca eu pun 3oua fierte 3 oua crude doar galbenusurile bineanteles,1L ulei.
Racitura de curcan ,sarmalute,oua umplute
0 comentarii: