Dulceata de prune
Ingrediente
•1 kg prune
•1 kg zahar
•3 pahare de apa
•zeama de lamaie
•1 zahat vanilat Mod de preparare
Spalam bine prunele, indepartam coditele, scoatem samburii.
Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros.Verificam daca e cat de cat legat, adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .
Facem din nou proba punand sirop intr-o farfurioara sa vedem daca s-a legat.
Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie sau o lingurita de sare de lamaie ca sa nu se zahariseasca .
Putem sa verificam daca este gata si punand cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa , daca nu se vor imprastia, dulceata este gata.
•1 kg prune
•1 kg zahar
•3 pahare de apa
•zeama de lamaie
•1 zahat vanilat Mod de preparare
Spalam bine prunele, indepartam coditele, scoatem samburii.
Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros.Verificam daca e cat de cat legat, adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .
Facem din nou proba punand sirop intr-o farfurioara sa vedem daca s-a legat.
Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie sau o lingurita de sare de lamaie ca sa nu se zahariseasca .
Putem sa verificam daca este gata si punand cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa , daca nu se vor imprastia, dulceata este gata.
0 comentarii: