Zacusca de vinete 2
Ingrediente: 3kg vinete,2kg ardei kapia sau gogosari,1kg ceapa,500ml ulei,1l bulion de rosii dar sa nu fie pasta(sa aiba o consistenta potrivita ,ceva intre pasta si suc de rosii),3-4foi dafin,1 lingurita sare,zahar o lingura daca vreti mai dulce,1lingurita piper negru macinat.Se coc vinetele,se inteapa ca sa nu pocneasca la copt,se dau ardeii ,vinetele( curatate de coaja si scurse de zeama) si ceapa la masina de tocat.Se pun odata :uleiul , ceapa si 1lingurita de sare ca ceapa sa nu se prajeasca sa fiarba in suc propriu.Cand ceapa s-a inmuiat dupa vreo 10minute,se adauga ardeii,se lasa sa fiarba bine,se da tot timpul prin amestec sa nu se afume,cam la 2minute.Se adauga apoi vinetele si bulionul,foi dafin,piper,1lingura zahar.Se potriveste dupa gust cu sare si piper.Zacusca se toarna fierbinte in borcane,se acopera cu paturi sau se sterilzeaza in cuptor.
0 comentarii: